Зелене відновлення України як правова, соціальна й екологічна основа сталого розвитку: правовий аналіз законодавчих ініціатив - Краснова, Юлія Андріївна; Krasnova, Yuliia (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
У представленій роботі аналізується законопроєкт «Про засади зеленого відновлення України» та його зв’язок з європейським законодавством. Зазначається, що законопроєкт, який мав би інтегрувати широкий спектр положень ЄС, по суті, обмежується імплементацією лише Регламенту ЄС 2020/852 про таксономію сталих видів економічної діяльності. Аналіз виявляє низку недоліків: нечітку мету, відсутність конкретних правових механізмів та недостатню інтеграцію з існуючим вітчизняним законодавством. В роботі наводяться рекомендації для вдосконалення законопроєкту.
Green renovation of Ukraine as a legal, social and environmental basis for sustainable development: legal analysis of legislative initiatives
Keywords: зелене відновлення країни; сталий розвиток; екологічна безпека; законодавчі ініціативи; євроінтеграція; green recovery of the country; sustainable development; environmental safety; legislative initiatives; European integration; 10.37772/978-617-7806-65-2