Аналіз впливу розташування пішохідного переходу на затримку транспортних засобів методом моделювання - Малюта, Сергій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – процес взаємодії транспортних та пішохідних потоків з зоні пішохідного переходу. Мета роботи - аналіз впливу розташування пішохідного переходу в зоні перехрестя на затримку транспортних засобів. Метод дослідження – аналітичний, комп’ютерне моделювання. Отримані результати. Проведено аналіз параметрів взаємодії транспортних та пішохідних потоків на нерегульованому пішохідному переході. Проаналізовані методи оцінки затримки транспортних засобів при русі через нерегульований пішохідний перехід. Проведений аналіз варіантів розташування пішохідних переходів в зоні нерегульованого перехрестя.За результатами імітаційного моделювання в програмі PTV VisSim отримані залежності віддалення пішохідного переходу на затримки транспортних засобів на нерегульованому перетинанні. Перевірена можливість зниження затримок транспортних засобів на типовому нерегульованому перехресті шляхом оптимізації розташування пішохідних переходів
Keywords: пішохідний перехд; нерегульоване перехрестя; затримка транспортнихзасобів; імітаційне моделювання дорожнього руху; організація дорожнього руху