Механізм управління фінансовими потоками в логістичних системах - Ачкасова, Л. М.; Удоденко, А. В.; Аchkasova, L.; Udodenko, A.; Ачкасова, Л. Н. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Сучасний стан економіки України вимагає від українських підприємств адаптації до раціонального споживання фінансових ресурсів та функціонування ринкових механізмів управління господарюванням, які мають свою специфіку. Матеріальний поток є важливішою складовою, що забезпечує функціонування підприємства і рух матеріальних та інших видів ресурсів. Незважаючи на активну дискусію щодо забезпечення ефективності управління фінансовими потоками, досі мало уваги приділяється механізму управління ними в логістичних системах. Метою статті є формування механізму управління фінансовими потоками відповідно до особливостей логістичних систем. Для формування вищеозначеного механізму були використані такі методи: проаналізовано та синтезовано інформацію щодо управління фінансовими потоками в логістичних системах підприємства. У процесі дослідження також широко використо-вувалися методи порівняльного, економіко-статистичного, техніко-економічного аналізу, графоаналітичні методи відображення результатів досліджень. У статті отримав подальший розвиток механізм управління фінансовими пото-ками, який на відміну від наявних враховує специфіку управління фінансовими потоками в логістичних системах і має комплексний характер. Отримана методика дозволяє підприємствам досягати мети і вирішувати завдання окремих учасників, забезпечувати стабільне й ефективне функціонування логістичних систем. Отримані результати, що полягають в розробленні механізму управління фінансовими потоками в логістичних системах дозволяють здійснювати подальші дослідження питань управління фінансовими потоками на підприємстві та визначати резерви для підвищення ефективності діяльності логістичних систем.
Mechanism of financial flow management in logistics systems
Механизм управления финансовыми потоками в логистических системах
Keywords: механізм управління; фінансові потоки; особливості управління фінансовими потоками; чинники вибору інструментів управління фінансовими потоками; management mechanism; financial flows; features of financial flows management; factors of choice of financial flow management tools; механизм управления; финансовые потоки; особенности управления финансовыми потоками; факторы выбора инструментов управления финансовыми потоками; 336.22; 10.30977/ЕТК.2225-2304.2020.36.0.141