Дослідження робочих процесів у регульованому об'ємному гідроприводі системи охолодження трубоукладачів - Лаптєв, Єгор Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломній роботі досліджено робочі процеси в об'ємному гідроприводі гусеничного трубоукладача. Проведено аналізі способів регулювання температури робочої рідини. Розроблено креслення загального вигляду трубоукладача ТГ-124 та принципова схема об'ємного гідропривода робочого обладнання. Визначено причини виходу з ладу об'ємного гідропривода вентилятора системи охолоджування. Знайдено вирішення проблеми шляхом установки зворотного клапана між магістралями високого і низького тиску, що призводить до поліпшення експлуатаційних характеристик гідропривода. Обчислено економічний ефект від впровадження запропонованого технічного рішення. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: трубоукладач; об’ємний гідропривод; робоча рідина; гідравлічна схема; насос; система охолоджування; вентилятор; гідромотор; олива; тиск; зворотній клапан