Обґрунтування раціональних технологій в інтегральних транспортних системах доставки вантажів у напрямку Німеччина - Україна. Частина 1. Розробка технологічних основ організації процесу обслуговування вантажопотоків на терміналі по прямому варіанту - Ляшенко, Олена Юріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Інтегральні транспортні системи доставки вантажів відносяться до прогресивних технологій, що дозволяють задовольнити вимоги вантажовласників за рахунок використання переваг різних видів транспорту та надання послуг високого рівня якості. Запропоновано модель процесу обслуговування вантажопотоків на терміналі по прямому варіанту на принципах ресурсозбереження, яка дозволяє врахувати інтереси учасників доставки вантажів та випадкові параметри попиту. Обґрунтовано раціональну технологію обслуговування вантажопотоків на терміналі в інтегральній транспортній системі доставки вантажів у напрямку Німеччина – Україна. Результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортно-експедиторських та логістичних підприємств при плануванні та організації доставки вантажів терміналі в інтегральній транспортній системі у напрямку Німеччина – Україна.
Keywords: вантажопотік; доставка; термінал; прямий варіант; інтегральна транспортна система; раціональна технологія; ефект