Підвищення адгезії полімерних матеріалів модифікуванням високочастотними електромагнітними полями в FDM-технологіях - Окунєв, Микола Денисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Виконаний аналіз досягнутого рівня застосування адитивних технологій, можливостей існуючих методів 3D-друку та матеріалів, що можуть бути застосовані для виробництва деталей. Проведені експериментальні дослідження та визначені властивості полімерних матеріалів в процесі FDM-друку та модифікування високочастотним електромагнітним полем для підвищення адгезії полімерних матеріалів до платформи. Встановлено, для досягнення високих показників адгезійної міцності ПКМ доцільно проводити модифікуванням високочастотним електромагнітним полем безпосередньо в процесі 3D-друку АБС-пластиками. При цьому доведено, що такий спосіб модифікування забезпечує поліпшення властивостей ПКМ. Рішення даної проблеми відкриє широкі можливості для виробництва конструкційних деталей, забезпечить значне підвищення ефективності машинобудівних підприємств.
Keywords: модифікування; структура; міцність; полімерні матеріали; 3D-друк; адгезія; когезія; 3D-принтер