Спосiб експрес визначення густини твердої чи рiдкої речовини - Левандовський, Борис Iванович (My University, 2012)
1. Спосіб визначення густини твердої чи рідкої речовини, який відрізняється тим, що здійснюється завдяки вимірюванню ваги твердого тіла у повітрі і рідині за допомогою динамометра з наступним розрахунком густини. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що густина твердої речовини визначається за виразом де - шукана густина речовини твердого тіла; - відома густина рідини, в яку занурюється тверде тіло; та - результати виміру ваги твердого тіла у повітрі та рідині. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що густина речовини в рідкому стані визначається за виразом де - шукана густина рідини; - відома густина речовини твердого тіла; та - результати виміру ваги твердого тіла у повітрі та рідині.
Keywords: матерiалознавство