Планове обстеження мосту через річку Вижівка на міжнародній автомобіль-ній дорозі загального користування державного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м. Бухарест) у Волинській області - Загорулько, Ірина Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена плановому обстеженню залізобетонного мосту через річку Вижівка на міжнародній автодорозі М-19 у Волинській області. У дослідженні проаналізовано чинну нормативну базу та виконано комплексне візуальне й інструментальне обстеження споруди. Ідентифіковано характерні дефекти конструкцій, зокрема корозію арматури, вилугування бетону та руйнування перильної огорожі. Технічний стан об’єкта оцінено як обмежено працездатний (45 балів). Розраховано фактичну вантажопідйомність (пропуск колон до 36 т) та залишковий ресурс, що становить 13 років. Запропоновано першочергові заходи з поточного ремонту мостового полотна для забезпечення подальшої безпечної експлуатації споруди.
Keywords: вантажопідйомність; експлуатаційний стан; залишковий ресурс; мостове полотно; нормативні документи; обстеження; опори; поточний ремонт; прогонова будова; технічний стан; фундамент