Проведення комплексних інженерно-геодезичних вишукувань для складання проекту капітального ремонту автомобільної дороги Т-05-18 Богатир – Велика Новосілка – Нікольське (КМ 73+700 – КМ 79+900) в Донецькій області - Восканян, Арам Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – ділянка автомобільної дороги загального користування Т-05-18 Богатир – Велика Новосілка– Нікольське з КМ 73+700 по КМ 79+900, що розташована в Донецькій області. Мета роботи–проведення інженерно-геодезичних вишукувальних робіт з метою отримання точних, повних та достовірних даних про стан місцевості, необхідних для комплексної оцінки існуючих умов, що впливають на розробку проекту капітального ремонту ділянки дороги. Проведено інженерно-геодезичні вишукування на ділянці, що підлягає капітальному ремонту. Складено план ділянки траси та розроблено документацію, яка є вихідними даними для проведення ремонтних робіт. Вивчена характеристика району розташування ділянки автомобільної дороги. Розглянута технологія та черговість виконання інженерно-геодезичних вишукувальних робіт. Камеральні роботи проводились з використанням сучасних технологій.
Keywords: автомобільна дорога; план траси; інженерно-геодезичні вишукування; штучні споруди; облаштування дороги; пункти геодезичної мережі; планово-висотне обґрунтування; комунікації