Нові підходи викладання курсу надійність паливної системи дизельних, бензинових та гібридних автомобілів - Косьмін, Денис Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Удосконалення методики викладання дисципліни «Технологічні проблеми ремонту автомобілів» в контексті порівняльної оцінки експлуатаційної надійності системи подачі палива бензинових, дизельних та гібридних двигунів є важливим кроком до підготовки кваліфікованих фахівців, які здатні працювати за сучасними нормативними документами. Розроблено методику порівняльної оцінки експлуатаційної надійності системи подачі палива бензинових, дизельних та гібридних двигунів за критерієм яка дозволяє оцінити ефективність різних систем паливоподачи. Встановлено, що однією з основних причин дефектів і відмов є погана якість палива, яке реалізується на вітчизняних АЗС. На прикладі двигуна Mitsubishi Lancer розглянуті основні дефекти системи подачі палива і способи їх усунення. Використання сучасних підходів у навчанні дисципліни «Технологічні проблеми ремонту автомобілів» допомагає сформувати навички, необхідні для успішної діяльності у сфері технічного обслуговування і ремонту машин. Запропонований в роботі дидактичний проект певною мірою сприятиме покращенню якості організації та проведення навчальних занять за темою «Цілісність системи управління випробувальної лабораторії».
Keywords: навчання; педагогічні технології; дидактичний проєкт; автомобілі бензинові; дизельні; гибридні; ефективність системи паливоподачи; технологія проектів навчання