Дослідження якості деталей з високоміцного чавуну - Мачан, І. С.; Трунов, І. Р. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі досліджували вплив мікроструктури і твердості високоміцного чавуну на висотний (Ra), кроковий (Sm) та структурний параметр (tp) шорсткості при обробці надтвердим інструментальним матеріалом. Найкращу здатність до приробки (згідно структурного параметра tр) мають чавуни після гартування і низького відпуску та подвійної нормалізації.
Investigation of the quality of parts made of high-strength cast iron
Keywords: високоміцний чавун; термічна обробка; шорсткість; твердість; 621.91.01