Аналіз проведення аудиту безпеки дорожнього руху на перехресті м. Полтава - Воскобойник, Вадим Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дипломної роботи полягає у питанні визначення стану безпеки дорожнього руху на елементі вулично-дорожньої мережі, шляхом проведення аудиту. Об’єкт дослідження – система проведення аудиту. Предметом дослідження є методи визначення ризиків виникнення дорожньо-транспортних пригод. Методами дослідження є натурні спостереження, виміри параметрів транспортних потоків, проведення імітаційного моделювання в програмному забезпеченні PTV VISSIM, аналітичні методи визначення показників безпеки та формування листів аудиту. В першому розділі описано особливість проведення аудиту безпеки дорожнього руху(АБДР) на транспортній мережі. У другому розділі визначено параметри дорожнього руху на об’єкті дослідження. В третьому розділі пророблено аналіз результатів проведення АБДР. Рекомендації щодо використання результатів роботи: результати дослідження можуть бути застосуванні на елементах вулично-дорожніх мереж при реконструкції та оптимізації дорожнього руху в містах України. Сфера застосування: транспортні технології на автомобільному транспорті.
Keywords: Аудит безпеки дорожнього руху; Вулично-дорожня мережа; Ефективність дорожнього руху; Безпека дорожнього руху