Інтелектуальна система контролю якості робочих процесів будівельно-дорожніх машин (БДМ) - Плугіна, Т. В.; Єфименко, О. В.; Плугіна, Т. В.; Єфименко, О. В.; Pluhina, T.; Yefymenko, O. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Проведено дослідження завдання інтелектуалізації систем контролю якості робочих процесів будівельно-дорожніх машин. Обґрунтовано концепцію безперервного контролю робочих параметрів з використанням штучного інтелекту, що базується на застосуванні нейронної мережі, здатної беззупинно прогнозувати роботу виконавчих механізмів БДМ у режимі реального часу.
Интеллектуальная система контроля качества рабочих процессов строительно-дорожных машин
Intelligent control system of quality work processes of construction and road machines (CRM)
Keywords: нейронна мережа; сенсори; навчання; алгоритм; оптимізація; вплив; робочі органи; нейронна сеть; сенсоры; обучение; алгоритм; оптимизация; влияние; рабочие органы; neural network; sensor; training algorithm; optimization; influence; working arrangements; 625.085; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.87.0.66