Проектування механізму повороту консольного крану вантажопідйомністю 7 т - Бутівченко, Сергій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті запроектовано механізм повороту консольно-поворотного крану. Проектований кран дозволяє забезпечити комплексну механізацію при виконанні завантажувально-розвантажувальних робіт. Обґрунтовано вибір конструктивних параметрів окремих елементів зазначеного механізму крану на підставі використання сучасних підходів в області проектування та розрахунку підйомно-транспортного обладнання. Проведено необхідні техніко-економічні розрахунки та розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: консольний кран; механізм повороту; безпека праці; вантаж; виліт; стійкість