Вплив режиму термічного оброблення прокатних валків з високохромистого чавуну на перерозподіл хрому в полі напружень - Попова, О. Г.; Лалазарова, Н. О.; Афанасьєва, О. В.; Popova, Olena; Lalazarova, Nataliia; Afanasieva, Оlga (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Здійснено аналіз термічних напружень, що виникають під час нагрівання та охолодження в процесі термічного оброблення, які разом з досить високими залишковими напруженнями піс-ля лиття створюють небезпеку виникнення тріщин. Проаналізовано перерозподіл хрому за пе-ретином робочого шару валка в полі напружень.
Effect of the heat treatment mode of high chrome iron rolling mills on chrome redistribution in the stress field
Keywords: прокатні валки; високохромисті чавуни; термічні напруження; дифузія; rolling mills; high-chromium cast irons; thermal stresses; diffusion; 621.771.07; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.113