Спосіб напівавтоматичної корекції похибки позиціонування станції безконтактного заряджання електромобілів - Сєріков, Георгій Сергійович; Сєрікова, Ірина Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Спосіб підвищення ефективності роботи безконтактної станції заряджання електричної батареї, при якому визначають взаємне розташування приймача та випромінювача електромагнітної енергії за допомогою електронного сканування рівня отриманої потужності. Як визначальні ознаки оператор використовує показники системи поздовжнього взаємного розташування, а поперечне позиціонування система заряджання здійснює автоматично, для чого згідно з рівнем отриманого тестового сигналу система корегує кут розповсюдження мікрохвильового променя електромагнітної енергії активної фазованої антенної решітки, і таким чином за допомогою використання тестового сигналу контролюють максимум коефіцієнта передачі енергії зарядної станції.
Keywords: електротехніка; електротехнічна галузь; бездротове живлення; електропривод; транспортнихй засіб з електроприводом