Стабілізація траєкторії руху автогрейдера за рахунок додаткового навісного обладнання - Довгий, Анатолій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – взаємозв'язок бічного відведення автогрейдера та його положення у просторі. Мета роботи – розробка додаткового навісного обладнання, яке буде стабілізувати траєкторію руху автогрейдера. Метод дослідження – аналітично–графічний. Досліджено типові конструкції автогрейдерів, звертаючи увагу на їх особливості та можливості. Проведено розрахунки, спрямовані на визначення та перевірку геометричних параметрів та вузлів робочого обладнання, а також розрахунку продуктивності та окупності модернізованого автогрейдера. Зроблені відповідні висновки, та рекомендації стосовно виключення процесів пов’язаних з відхиленням від прямолінійної траєкторії руху під час виконання робочих операцій автогрейдера. Обчислено економічний ефект від впровадження в машину системи стабілізації. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: автогрейдер; курсова стійкість; траєкторія; навісне обладнання