Технологія виконання інженерно-геодезичних робіт при реконструкції вулиці - Сергієнко, Денис Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі проаналізовано існуючу нормативно-правову базу щодо складу та порядку проведення інженерно-геодезичних робіт при реконструкції вулиці, розглянуто сучасні геодезичні методи проведення інженерно-геодезичних вишукувань та визначено пріоритетність використання традиційних технологій (полігонометрія, тригонометричне нівелювання, тахеометричне знімання). Для опрацювання польових вимірювань запропоновано програмний комплекс Digitals (зрівнювання ходів та формування каталогу координат) та AutoCAD Civil 3D (побудова цифрової моделі рельєфу та топографічного плану). Розроблена технологічна схема виконання інженерно-геодезичних робіт забезпечує високу точність і повноту отриманих геопросторових даних і може бути впроваджена у практику проєктних і будівельних організацій для оптимізації процесу підготовки вихідної геодезичної інформації, зменшення витрат часу та підвищення якості проєктних рішень при реконструкції вулично-дорожньої мережі.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; геодезична мережа; ділянка вулиці; топографічний план; тахеометр