Облік, аналіз та аудит готової продукції на підприємстві - Сиргій, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метою дипломного дослідження є наукове обґрунтування теоретичних положень і розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення організаційно-методичного забезпечення обліку готової продукції на підприємствах. Для досягнення поставленої мети в роботі визначено такі завдання: – уточнити тлумачення понять категорій „готова продукці”, „збут продукції”, систематизувати підходи економістів до їх класифікації та визначення вартісної оцінки; – критично оцінити законодавче та методичне забезпечення і сучасний порядок відображення операцій з обліку готової продукції та її збуту; – охарактеризувати підприємство і технологію його виробництва; – розкрити сучасну методику організації обліку готової продукції та її збуту, що полягає у систематизації та відображені інформації у первинних документах і регістрах бухгалтерського обліку; – внести пропозиції щодо вдосконалення системи організації обліку на підприємстві. Об’єктом дослідження є процес бухгалтерського обліку готової продукції товариства з обмеженою відповідальністю «Ескорт – 2003». Предметом дослідження виступає сучасна система обліку готової продукції на підприємстві. Методи дослідження. У процесі дослідження було використано загальнонаукові та методичні прийоми дослідження економічних та суспільних процесів, методи логічного та історичного, індукції, розрахунково-аналітичні прийоми, застосовано методи порівняння (абсолютні, відносні відхилення), використано середні величини, прийоми графічного та табличного відображення даних, аналізу бухгалтерських рахунків, економіко-математичні методи аналізу господарської діяльності, узагальнення та реалізації результатів (при формуванні висновків та пропозицій) та інші методичні прийоми.
Keywords: облік; аналіз; аудит; готова продукція