Визначення раціональної технології обслуговування замовлень ТОВ «Елеваторні Системи» - Каменєв, Данило Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Запропоновано методику визначення раціональної технології обслуговування замовлень, яка дозволяє, розрахувавши витрати, вибирати комбінацію визначених параметрів. Найбільший ефект становить 29650 гривень у другій схемі у першому, четвертому, десятому та тринадцятому дослідах. При наступних значеннях суттєвих параметрів: відстань перевезень 7813 кілометрів, обсяг замовлення – 30 тонн. Отже, на основі розрахунку ефекту та враховуючи аналіз всіх показників можна стверджувати, що друга схема, де у підприємства є власний контейнер, підвезення до порту відбувається залізничним транспортом, ТЗ орендується у фірм партнерів, підвезення від порту – залізничним транспортом, вантаж з контейнеру не розвантажується, а одразу передається одержувачу, є найбільш ефективною і може застосовуватись у якості раціональної технології обслуговування замовлень ТОВ «Елеваторні Системи» при визначених умовах. Керівництво компанії ТОВ «Елеваторні Системи» прийняло до розгляду питання про впровадження результатів в 2024 році. Результати дослідження можуть бути використані в організації роботи компаній, які надають послуги по обслуговуванню замовлень по доставці вантажів у контейнерах у міжнародному сполученні.
Keywords: технологія; раціональний; математична модель; схема; економічний ефект