Розробка додатку автоматичного бронювання квиткiв для пасажирiв автомобiльного траснспорту та автобусiв, з функцiєю створення персональних маршрутiв для перевiзникiв - Снурнiков, Валентин Олексiйович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослiдження – Клiєнт серверна технологiя в задачах перемiщення автотранспортних засобiв та системи вибору мiсць для пасажирiв в онлайн режимi. Мета роботи – розробити програмне забезпечення на базi операцiйної системи Андроїд та за допомогою мови програмування Java з необхiдним функцiоналом. Метод дослiдження – аналiз ринку та розробка мiнiмально здатнього продукту для перевiрки базової функцiональностi. Наразi головна проблема для пасажирiв якi користуються послугами рiзних районних або обласних перевiзникiв( в межах областi), це неможливiсть обрати та записатись на рiзнi маршрути через iнтернет в режимi онлайн. З боку малих перевiзникiв проблема в тому що вони не можуть попасти в бази даних перевiзникiв мiжобласного та державного значення бо вiдправка автобусiв по маршрутах вiдбувається не постiйно i такi маршрути не цiкавi для вищеописаних перевiзникiв бо не можуть бути прибутковими . Також проблема в тому що малi перевiзники не можуть знайти вдосталь клiєнтiв для забезпечення повної посадки великих автобусiв тому використовуються мiкроавтобуси. Написана програма вирiшить основнi проблеми перевiзникiв районного та обласного значення, а також проблеми клiєнтiв з пошуку необхiдних маршрутiв для перемiщення.
Keywords: база даних firebase; авторизацiя; активiтi; ооп; android–додаток; iнтерфейси