Управління ризиками транспортно-логістичних підприємств України в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення - Прокопова, Віолетта Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі уточнено сутність поняття «ризик» у логістиці та систематизовано його класифікацію з урахуванням військових і післявоєнних чинників; проаналізовано діяльність ТОВ «ТЕК Перша столиця» за показниками ефективності використання активів, експлуатації автопарку, кадрового потенціалу та фінансових результатів; виконано пріоритизацію ризиків за допомогою якісних та кількісних методів; розроблено проєкт організації мобільних ремонтних бригад із IoT-моніторингом для мінімізації операційних ризиків; проведено технікоекономічну оцінку впроваджених рекомендацій через порівняльний аналіз показників «до» і «після» реалізації проєкту.
Keywords: транспортно-логістичні підприємства; воєнний стан; управління ризиками; післявоєнне відновлення; монте-карло; abc-аналіз; iоt-моніторинг