Спосіб керування синергетичним приводом гібридного автомобіля при розгоні - Бажинов, Олексій Васильович; Богомолов, Віктор Олександрович; Краснокутський, Максим Володимирович; Подригало, Михайло Абович; Полянський, Олександр Сергійович; Сєріков, Георгій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Спосіб керування синергетичним приводом гібридного автомобіля при розгоні передбачає сумісне використання енергії двигуна внутрішнього згоряння (ДВЗ) та електричного двигуна (ЕД) за рахунок їхнього складання у диференційному механізмі та подальшу передачу через коробку передач та головну передачу до ведучих коліс. За рахунок регулювання подачі палива в ДВЗ за допомогою електронного блока керування підтримується швидкісний режим колінчастого вала з постійною кутовою швидкістю. Розгін автомобіля на кожній з передач здійснюють за рахунок зміни напруги живлення ЕД при дії водія на педаль управління на кожній з передач. При досягненні швидкості вала ЕД максимальної величини переключають коробку передач на передачу з меншим передаточним відношенням, а напругу живлення ЕД зменшують до досягнення валом ЕД мінімальної кутової швидкості.