ГІС-технології у картографуванні населених пунктів - Мірошніченко, Віталій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Використання сучасних ГІС-технологій для побудови цифрових картографічної продукції, яка входить до складу містобудівної документації на територію населеного пункту для його розширення дає колосальні результати. Під час проведення геодезичних знімальних робіт для розробки містобудівної документації на територію с.Андріївка Красноградського району Харківської області були використані новітні геодезичні вимірні системи та сучасне програмне забезпечення для обробки результатів та побудови цифрових картографічних матеріалів із застосуванням умовних знаків. Створення картографічних планів у цифровому вигляді для містобудівної документації має ряд переваг, оскільки внесення до бази даних Держгеокадастру виконується тільки таким чином.
Keywords: Геоінформаційні технології; побудова цифрових карт на територію населеного пункту; містобудівна документація