Розробка стрілового крану вантажопідйомністю 20 т - Осипов, Данило Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі запропонована методика проектування залізничного крану. Методика включає вибір масових і геометричних параметрів, визначення зовнішніх навантажень на кран розрахунок основних механізмів: підйому вантажу, зміни вильоту, пересування крана, та механізму обертання крану. Виконано перевірку стійкості крана в робочому й неробочому стані. Виконано економічне обґрунтування проекту.
Keywords: залізничний кран; ЕDК-300; вітрове навантаження; продуктивність; охорона праці