Удосконалення методів вбудованого цифрового діагностування автомобіля - Омельяненко, Сергій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У даній роботі розглянуті міжнародні стандарти діагностування блоків управління автомобіля. Проведено порівняльний аналіз існуючих протоколів діагностування, виконані експериментальні перевірки блоків керування різних автомобілів на базі виробничого комплексу TOYOTA. Мета роботи – покращення якості діагностування технічного стану автомобілів за рахунок застосуванням сучасного цифрового обладнання. Предмет дослідження – процес цифрового діагностування автомобіля. Об’єкт дослідження – технічний стан блоків керування електронних систем автомобіля та їх самодіагностика. Методи дослідження – аналіз методів, способів та схем діагностики автомобіля; проведення експериментальних вимірів на сучасному діагностичному обладнанні. Задачі роботи: 1. Виконати аналіз методів, способів та схем діагностики автомобіля; 2. Провести аналіз основних властивостей діагностичних параметрів; 3. Дослідити методи експериментальної цифрової самодіагностики автомобіля; 4. Визначити основні заходи за технікою безпеки на виробництві автомобільного сервісу; 5. Провести експериментальні дослідження.
Keywords: транспортний засіб; електроніка; діагностика; код помилки; обладнання; параметр; вимірювання