Удосконалення методу обгрунтування ефективностi рейсу морського судна - Коскіна, Ю. О.; Коскина, Ю. А.; Koskina, Yu. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Наведено порядок визначення рейсових витрат судновласника-перевізника, пов’язаних із виконанням рейсу, проілюстровано їх залежність від характеристик судна. Для оцінки ефективності рейсу пропонується використовувати питомі рейсові витрати судновласника на 1 т дедвейта судна.
Совершенствование метода обоснования эффективности рейса морского судна
Improving the Method of Substantiating the Efficiency of a Vessel's Voyage
Keywords: трампове судноплавство; рейс судна; ефективність; відфрахтування на рейс; дедвейт судна; трамповое судоходство; рейс судна; эффективность; отфрахтование на рейс; дедвейт судна; tramp shipping; vessel's voyage; efficiency; voyage chartering; vvessel’s deadweight; 656.614.34; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.86.1.101