Оцінка впливу зміни характеристики підвіски транспортного засобу у процесі експлуатації на динаміку розгону і гальмування - Іванченко, Євген Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес встановлення технічного стану підвіски транспортного засобу. Мета дослідження – оцінка впливу зміни параметрів підвіски на динаміку розгону сучасних легкових автомобілів закордонного виробництва. Методи дослідження. У роботі використано теоретичні методи математичного моделювання, рішення і аналізу рівнянь у матричній формі. Експериментальні методи дослідження включали імітаційні випробування підвісок автомобіля. У дипломній роботі було проведено аналіз науково-технічних рішень стосовно впливу елементів незалежної підвіски і миттєвого центру повороту, забезпечуваного конструкцією підвіски, на динаміку руху; дослідження факторів, що впливають на розгон-гальмування легкових автомобілів, аналіз результатів теоретичних досліджень. Розроблено методику імітаційних досліджень впливу зміни характеристик підвіски автомобіля на динаміку руху автомобіля.
Keywords: ДОСЛІДЖЕННЯ; ЗМІНА ПАРАМЕТРІВ ПІДВІСКИ; ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ; ПРОЦЕС ЕКСПЛУАТАЦІЇ.