Підходи та моделі до управління змінами на підприємствах - Цуканова, В. Я.; Cкребець, Л. С. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2014)
Проблеми управління змінами є актуальними як у науковій, так і в прикладній сферах. У статті розглянуто підходи та моделі до управління змін. Здійснення змін стосується кожної сфери бізнесу, тому цьому питанню присвячено багато уваги науковцями. В Україні для підприємств основною проблемою є процес забезпечення виживання та розвитку. У статті наведені підходи та моделі управління змінами для підприємств. Наведені конкурентні переваги при ефективному управлінні змінами та показані підходи до управління. У вітчизняній і зарубіжній літературі крім підходів до управління на підприємствах доцільно використовувати різні моделі управління змінами. У зв'язку з цим у статті з наукової літератури наведено багато моделей, які допомагають підприємствам ефективно працювати у скрутному становищі. Предметом дослідження виступили підходи і пропозиції до визначення поняття «управління змінами». У статті автором зроблена спроба показати різні підходи до управління на підприємствах та показано як доцільно використовувати різні моделі управління змінами. Розглянуто, що включають до себе підходи управління і моделі змін. Визначена мета проведення змін на підприємстві. Розглянуто процес управління змінами в торговельній організації. У статті наведено підходи до управління та моделі.
Keywords: зміни; управління змінами; конкурентні переваги; підходи до управління; моделі; ефективність змін; 65.005.591