Джерело потужності на основі явища резонансу струмів - Красильщіков, Руслан Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – підвищення джерел електричної потужності за рахунок використання явищ резонансу струмів. Об'єкт роботи – визначення конструкції джерел електричної потужності на основі використання явищ резонансу струмів. Предмет роботи – джерело електричної потужності на основі використання явищ резонансу струмів. Робота присвячена питанням створенню нових джерел електричної потужності основаних на явищах резонансу струмів. Застосування явищ резонансу струм в джерелах живлення дозволяє суттєво знизити затрачувану енергію для живлення користувачів, що потребують значних значень електричного струму. Розглянуто основи створення нових джерел електричної потужності основаних на явищах резонансу струмів з метою зниження затрачуваної вхідної потужності. Розглянуто аспекти розробки та практичної реалізації елементів системи джерел електричної потужності основаних на явищах резонансу струмів. Розроблена функціональна і принципова електрична схема системи джерела електричної потужності основаного на явище резонансу струмів, описані призначення і принципи роботи її елементів.
Keywords: джерело потужності; паралельне з’єднання; ємність; індуктивність; резонансний контур