Модель вибору Scrum-майстра із застосуванням нечітких множин - Нефьодов, Леонід Іванович; Філь, Наталія Юріївна; Nefedov, Leonid; Fil, Nataliya (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Для розроблення сучасного програмного забезпечення використовуються гнучкі методології. У роботі проаналізовано гнучкі методології проєктів розробки програмного забезпечення. Найпоширенішою є методологія SCRUM. Розглянуто проблеми розподілу робіт між виконавцями проєкту розробки програмного забезпечення за методологією SCRUM. Розроблено нечітку модель вибору SCRUM-майстра для управління проєктом розробки програмного забезпечення. Наведено приклад розподілу робіт між виконавцями із застосуванням теорії нечітких множин. Розрахунки виконувались у Microsoft Excel. Подальші дослідження будуть спрямовані на практичну реалізацію моделі у вигляді програмно-методичного комплексу.
The model of Scrum master selection using fuzzy sets
Keywords: програмне забезпечення; гнучка методологія; нечіткі множини; SCRUM-майстер; функція належності; software; agile methodology; fuzzy sets; SCRUM master; membership function; 658.512; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.97.0.16