Удосконалення системи маршрутів доставки товарів до роздрібних мереж магазинів - Діденко, Філіпп Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Робота присвячена оптимізації логістичних процесів доставки товарів народного споживання мережею магазинів на прикладі ТОВ «МОРО УКРАЇНА». Аналіз існуючої системи доставки показав, що від моменту подання заявки до отримання товару проходить понад три доби, а за відсутності товару на загальному складі час доставки збільшується через додаткове постачання від постачальників. Для підвищення ефективності запропоновано застосувати метод пробної точки для визначення оптимального розташування складу, що дозволяє скоротити відстані доставки та зменшити транспортні витрати. Також використано метод найкоротшої зв’язуючої мережі для побудови оптимальних маршрутів доставки, що мінімізує пробіг транспорту та витрати на пальне.
Keywords: автомобільний транспорт; вантажні перевезення; відстань доставки; склад; маршрут