Розробка вимірювального каналу вологості для контролю якості сипких матеріалів - Шаншин, Богдан Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі проведено аналіз вимог щодо вимірювань параметрів вологості при контролі якості щебня та піску, порівняльний аналіз методів вимірювання вологості. Запропонована удосконалена конструкція первинного вимірювального перетворювача для компенсації похибки в наслідок зміни гранулометричного складу піску та щебня. Зроблено розрахунок складових похибки вимірювального каналу вологості, результати розрахунків додаткової похибки від зміни гранулометричного складу для розробленої конструкції первинного вимірювального перетворювача (сенсора) вологості щебня та піску показали, що використання такого перетворювача у вимірювальному каналі дозволить підвищити точність результатів вимірювання порівняльно з розробленими раніше конструкціями.
Keywords: вимірювання; вологість; вологовміст; вимірювальний канал; ґрунт; датчик; похибка; перетворювач; пісок; щебень