Підвищення якості автомобільного бензину за рахунок додавання в нього домішок - Голік, Олег Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В результаті досліджень було встановлено, що етанол і МТБЕ проявляють найбільшу антидетонаційну ефективність при додаванні до палив на основі парафінових і нафтенових вуглеводнів, а вода - при додаванні до палив на основі ароматичних вуглеводнів. Крім того було встановлено, що ДЕП покращує антидетонаційні властивості бензинів і паливну економічність з оптимальною концентрацією її в бензині 5%.
Keywords: ДЕТОНАЦІЙНА СТІЙКІСТЬ; БЕНЗИНИ; ПРИСАДКИ; ДОБАВКИ; ПАЛИВНА ЕКОНОМІЧНІСТЬ; ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ АВТОМОБІЛІВ