Вдосконалення викладання тягового розрахунку автомобіля - Якимовський, Андрій Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі досліджено історичні аспекти формування інженерно-педагогічної підготовки, проаналізовано типові помилки, що виникають під час викладання технічних дисциплін, удосконалено методику визначення реакцій дороги на колесах автомобіля, а також впроваджено метод парціальних прискорень для розрахунків експлуатаційних властивостей автомобіля. Результати педагогічного експерименту підтвердили ефективність нових підходів. Інтерактивна методика навчання забезпечила на 18% вищі результати у здобувачів освіти експериментальної групи порівняно з традиційними методами. Розроблені аналітичні рівняння та методичні підходи до викладання сприяють підвищенню точності розрахунків і якості засвоєння матеріалу. Робота має практичну значущість для викладачів технічних дисциплін і може бути використана для вдосконалення навчального процесу у професійних і вищих навчальних закладах.
Keywords: автомобіль; викладання; динамічні властивості; методика; педагогіка; принцип Д’аламбера-Ейлера; тяговий розрахунок