Удосконалення організації дорожнього руху у частині Основ’янського району м. Харкова - Пачікіна, Анастасія Максимівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження: організація дорожнього руху у Основ’янському районі м. Харків. Мета роботи: удосконалення організації дорожнього руху. Метод дослідження: аналітичний. Отримані результати: розроблено заходи, які зменшують втрати транспортного часу, покращують критерій ефективності функціонування мережі. Розроблено локальні заходи, що збільшують пропускну можливість елементів мережі та підвищують рівень безпеки руху. Рекомендації з впровадження: розробки проекту можуть бути використані для планування реконструкції частини Основ’янського району м. Харкова відокремленої вулицями Одеська-Валдайська-Льговська-проспектом Гагаріна.
Keywords: транспортний потік; вулично-дорожня мережа; світлофорне регулювання; дорожньо-транспортна пригода; затримки транспортних засобів