Визначення впливу збільшення ходу поршня у двотактному двигуні на показники газообміну - Стрижак, Гліб Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Методи дослідження. Аналітичні дослідження на базі фундаментальних положень теорії двигунів внутрішнього згоряння, основних законів термодинаміки з використанням математичного моделювання. Об’єкт дослідження. Двотактний двигун 1Д 8,2/8,7 з іскровим запалюванням та системою безпосереднього впорскуванням палива. Предмет дослідження. Робочі процеси двигуна, зокрема показники газообміну, індикаторні та ефективні показники двигуна 1Д 8,2/8,7 з іскровим запалюванням при різних розмірах ходу поршня.
Keywords: двотактний двигун; збільшення ходу поршня; показники газообміну; коефіцієнт залишкових втрат