Модель формування локального напруженого стану в основі мікронерівностей під час їх взаємодії - Косолапов, В. Б.; Kosolapov, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Розглянуто моделювання локального напруженого стану у основі нерухомої мікронерівності під час взаємодії з рухомою мікронерівністю за умови врахування ступеня перекриття та величини зовнішнього навантаження зазначеного сполучення. Розглянуто розв’язування задачі за стандартною методикою з використанням додатка Mathcad, отримано графік зміни значення напруженого стану в основі мікронерівності.
Model of formation of a local stress state at the base of microroughnesses in their interaction
Модель формирования локального напряженного состояния в основании микронеровностей при их взаимодействии
Keywords: локальний напружений стан; мікронерівність; шорсткість поверхні; local stress state; microroughness; surface roughness; локальное напряженное состояние; микронеровность; шероховатость поверхности; 624.132.6; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.2.115