ПРОГНОЗУВАННЯ ДОБОВОЇ ЗМІНИ ТЕРМОВ’ЯЗКОПРУЖНОГО СТАНУ ДОРОЖНЬОГО ОДЯГУ. ЧАСТИНА 1. ПОСТАНОВКА ЗАДАЧІ - Янчевський, І. В.; Янчевский, И. В.; Yanchevskyi, I. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2015)
Дано математичне формулювання задачі при дослідженні нестаціонарної тер-мов’язкопружної/термопружної поведінки шарів дорожнього одягу на ґрунтовій основі. Граничні умови враховують метеорологічні та дорожні параметри модельованої ділянки дороги. Розв’язок задачі може бути використаний при прогнозуванні теплотривкості та механічної міцності/жорсткості шарів дорожнього одягу.
ПРОГНОЗИРОВАНИЕ СУТОЧНОГО ИЗМЕНЕНИЯ ТЕРМОВЯЗКОУПРУГОГО СОСТОЯНИЯ дороЖНОЙ ОДЕЖДЫ. Часть 1. ПОСТАНОВКА ЗАДАЧИ
PREDICTION OF DAILY CHANGE OF THERMOVISCOELASTIC STATE OF THE ROAD PAVEMENT. PART 1. PROBLEM STATEMENT
Keywords: дорожній одяг; температурне поле; нестаціонарна задача; термов’язко¬пружний стан шарів; метеорологічні та дорожні параметри; дорожная одежда; температурное поле; нестационарная задача; термовязкоупругое состояние слоев; метеорологические и дорожные параметры; road pavement; temperature field; non-stationary problem; themoviscoelastic state of layers; meteorological and road parameters; 625.7/.8