Підвищення корозійної стійкості алюмінієвих сплавів під час модифікування - Калінін, А. В.; Калинин, А. В.; Kalinin, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Вивчено корозійні властивості алюмінієвих сплавів систем АІ-Мg, АІ-Мg-Sc і Аl-Ѕі до та після модифікування. Проведено випробування на загальну, міжкристалітну, розшаровну корозію та корозійне розтріскування сплавів АМг6, АЛ4. Результати показали ефективність модифікування алюмінієвих сплавів АЛ4 карбідом кремнію.
Повышение коррозионной стойкости алюминиевых сплавов при модифицировании
Increasing the corrosion resistance of aluminum alloys when modified
Keywords: алюмінієві сплави; наномодифікатор; карбід кремнію; корозійні властивості; алюминиевые сплавы; наномодификаторы; карбид кремния; коррозионные свойства; aluminum alloys; nanomodifier; silicon carbide; corrosion properties; 669.715; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.1.12