Розробка скрепера з місткістю ківша 4,2 м3 - Сідєльов, Олег Леонідович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломі розглянути питання, які пов’язані із основними розрахунками і вибором елементів напівпричепного скрепера. Розглянуті питання охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: скрепер; ківш; тяговий розрахунок; навантаження; гідроциліндр; напруження; надзвичайна ситуація