Формування структури та властивостей матеріалів для наплавлення на основі системи Fe-Mn-Si-C, легованих VС - Присяжнюк, Павло Миколайович; Сем’яник, Ірина Михайлівна; Prysyazhnyuk, Pavlo; Semyanyk, Iryna; Присяжнюк, Павел Николаевич; Семьянык, Ирина Михайловна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
У роботі досліджувалися покриття системи Fe-Mn-Si-V-C, нанесені з використанням наплавлення порошковою стрічкою (FCAW). Термодинамічні дослідження системи Fe-Mn-Si-V-C були виконані з використанням методики CALPHAD. Дослідження мікроструктури проводили методами оптичної мікроскопії (OM), сканувальної електронної мікроскопії (SEM), енергодисперсійної рентгенівської спектроскопії (EDS) та рентгенівського фазового аналізу.
Formation of the structure and properties of the Fe-Mn-Si-C-based surfacing materials alloyed with VC
Формирование структуры и свойств наплаво-чных материалов на основе системы Fe-Mn-Si-C, легированных VC
Keywords: наплавлення; карбід ванадію; порошкова стрічка; зносостійкість; високолегована сталь; деформаційне зміцнення; surfacing; vanadium carbide; wear resistance; flux-cored wire; high-alloyed steel; deformation hardening; наплавка; карбид ванадия; порошковая лента,; высоколегированная сталь; деформационное упрочнение; 621.74.01; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.91.0.80