Удосконалення методики перевірки систем керування двигуном легкових автомобілі - Приходько Ігор Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – система керування двигуном легкового автомобіля. Мета дослідження – оцінка впливу експлуатаційних характеристик системи керування двигуном легкового автомобіля на ефективність його функціонування. Методи дослідження. У роботі застосовано методи математичного моделювання, а також роз-рахунково-експериментальні підходи до аналізу технічного стану систем керування двигуном. Використання електронних систем для управління й регулювання різних фізичних процесів дозволяє підвищити робочі характеристики механізмів сучасних автомобілів, покращити надійність їх експлуатації, спростити обслуговування автомобіля та зняти частину навантаження з водія. У дипломній роботі проведено аналіз існуючих методів діагностики, а також запропоновано методику діагностики систем управління двигуном на стенді із біговими барабанами.
Keywords: ДІАГНОСТИКА; СИСТЕМА КЕРУВАННЯ ДВИГУНОМ; БЛОК КЕРУВАННЯ; ВИТРАТА ПАЛЬНОГО; СИСТЕМА ЗАПАЛЮВАННЯ; УСТАТКУВАННЯ; УПОРСКУВАННЯ; СТЕНД; ФОРСУНКА