Дослідження можливостей використання електричного автотранспорту у системі міжміських вантажних перевезень - Луценко, Кирило Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена вивченню характеристик процесу перевезення вантажів електричними вантажівками в Україні. Для цього була створена модель мережі зарядних станцій та побудовані маршрути між ними з урахуванням запасу ходу транспортних засобів. Дослідження складових транспортного процесу, включаючи розташування зарядних станцій, відстані між ними та можливості електричних вантажівок, дозволило отримати закономірності у плануванні маршрутів і потребі в дозарядці. Отримані дані можуть слугувати основою для практичних рекомендацій щодо оптимізації маршрутів, планування використання рухомого складу та підвищення ефективності міжміських перевезень електротранспортом.
Keywords: вантажне перевезення; електричний вантажний автомобіль; зарядна станція; маршрут; міжміські перевезення; транспорт; Україна; Google My Maps