Розробка принципових конструкцій паливної системи для вітчизняних дизелів розмірності 8,8/8,2 , що перекривають діапазон потужності 25-150 кВт - Стоянов, Богдан Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження - Паливна апаратура параметричного ряду високообертових дизелів потужністю від 17,5 до 150 кВт. Мета дослідження. Метою даного дослідження є розробка принципової конструкції системи паливоподачі з електронним керуванням для вітчизняних дизелів розмірності 8,8/8,2 що перекривають діапазон потужності 25-150 кВт. Методи дослідження: Математичне моделювання процесів що відбуваються в паливній апаратурі дизеля з акумуляторною паливною системою. Предмет дослідження. Характеристики паливоподачі дизелів параметричного ряду, що визначають еколого-економічні показники двигунів.
Keywords: паливна система; розмірність дизелів; високообертовий дизель; паливоподача; потужністний ряд; електрогідравлічна форсунка; розрахункова схема; паливний насос високого тиску