Проєкт підходів до підземного шляхопроводу на а/д Харків-Охтирка (Частина І) - Ус, Юлія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі наведено загальні відомості об’єкту будівництва, з детальною характеристикою ділянки в межах якої планується виконання будівельних робіт за представленим проєктом. Розглянуто основні положення конструктивних рішень , а саме: підпірні стіни, протифільтраційний масив, лоток і стіни рампових ділянок, конструкцію проїжджої частини. Представлено основні положення по спорудженню конструкцій та основні заходи з охорони праці.
Keywords: тунельний шляхопровід; тунель; рампові ділянки; монолітний залізобетон; арматура; буронабивні палі; цементація ґрунтів; будівельний майданчик