Оптимізація параметрів вантажопотоків при консолідації відправлень продуктів харчування ТОВ «САРМАТІЯ ГРУП» на маршрутах Україна – Словаччина. - Левченко, Данііл Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес консолідованих відправлень продуктів харчування ТОВ «САРМАТІЯ ГРУП» на маршрутах Україна – Словаччина. Мета роботи – оптимізація параметрів вантажопотоку при консолідації відправлень продуктів харчування ТОВ «САРМАТІЯ ГРУП» на маршрутах Україна – Словаччина» за рахунок ефективного використання ресурсів підприємства. Метод дослідження – аналітично-практичний, математичний. За результатами аналізу вартості експорту з України в Словаччину встановлено, що є перспектива розвитку цього напрямку товаропотоку. Запропоновано розглядати два варіанти організації доставки продуктів харчування ТОВ «САРМАТІЯ ГРУП» на маршрутах Україна – Словаччина: «Міжнародна транспортна компанія – Вантажовідправники – Вантажоодержувачі» та «Вантажовідправники – Склад консолідації – Вантажоодержувачі», які були представлені в вигляді структурних моделей. Побудовано план експерименту за комбінацією мінімальних та максимальних значень факторів впливу, який складається з 8 серій. В результаті проведення моделювання отримали результати експериментальних досліджень по варіантам доставки продуктів харчування відповідних значень загального часу та сумарних витрат. Визначення ефекту дозволило вибрати умови використання відповідного варіанту відповідного каналу вантажопотоку. Керівництво ТОВ «САРМАТІЯ ГРУП» прийняло до розгляду питання про впровадження результатів в 2024 році. Результати дослідження можуть бути використані в удосконаленні роботи підприємств, які надають послуги по доставці продуктів харчування в міжнародному сполученні.
Keywords: вантажопотік; ефект; маршрут; консолідація; параметри; продукти харчування; технологія