Розробка системи управління конфліктами на підприємстві - Закіпна, Антоніна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі було досліджено поняття та основні види конфліктів на підприємствах, вивчено методи їх управління та оцінено існуючу систему управління конфліктами на прикладі ТОВ «Преіз». Визначено основні характеристики, види та прояви конфліктів, з'ясовано рівень конфліктологічної компетентності працівників і розроблено програму їх розвитку. Запропоновано нові підходи до управління конфліктами, засновані на сучасних методологіях та інноваційних стратегіях, які сприяють ефективнішому вирішенню конфліктів, зниженню їх негативного впливу на діяльність підприємства.
Keywords: конфлікт; управління конфліктами; конфліктологічна компетентність; трудові колективи; ефективність роботи