Удосконалення системи управління якістю автотранспортного виробництва - Балабай, Дмитро Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Існуючі методики управління якістю продукції мають ряд обмежень, які не дозволяють адекватно змоделювати споживчу оцінку. До основних проблем кваліметрії відносяться: вдосконалення науково-методичних основ інтегрального оцінки та управління якістю продукції та комплексної оцінки різноманітних властивостей (функціональних, ресурсозберігаючих, природоохоронних), що утворюють якість продукції; систематизація та розвиток аналітичних, статистичних, експертних та інших методів кваліметрії з урахуванням різних сфер їх використання. В даній роботі проведено аналіз сучасного стану теорій і методів управління якістю автотранспортного виробництва через оцінку якості автомобільної продукції. Розглянуті вимоги до системи менеджменту якості. Запропоновано удосконалення системи управління якістю (СУЯ) продукції автомобілебудівної галузі, що є частиною інтегрованої системи управління підприємством.
Keywords: якість; менеджмент якості; кваліметрія; система управління якістю; стандартизація; оцінка якості продукції