Розробка тракторного причепа на універсальній платформі - Ткаченко, Сергій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розробка тракторних причепів на універсальних платформах є актуальною темою в сучасному машинобудуванні, особливо в контексті післявоєнного відродження та економічного розвитку України. Сільськогосподарський сектор, будівництво та інші галузі потребують ефективних і надійних засобів транспортування матеріалів і продукції, що підкреслює важливість розробки інноваційних моделей причепів. Актуальність теми обумовлена необхідністю забезпечення аграрного сектору та будівництва сучасною технікою, яка відповідає високим вимогам продуктивності, надійності та економічності. Універсальні платформи тракторних причепів дозволяють значно розширити функціональні можливості та підвищити ефективність використання техніки в різних умовах експлуатації.
Keywords: тракторний причеп; рама; мультиліфт; контейнер; модульне виконання; універсальна платформа